Gyvenimas,  Įvairenybės,  Skaitiniai,  Sveikata

Mėsos patiekalai priklauso nuo tinkamo jų paruošimo

Kiaulienos guliašas, šašlykai, keptos dešrelės ar tradiciškai paruošti kotletai – tai mėsos patiekalai, be kurių vargiai galėtume įsivaizduoti gausų pietų stalą. Šie patiekalai gali pradžiuginti laiku užklydusį svečią ir suteikti energijos antplūdį po sunkios darbo dienos. Svarbu atminti tai, jog tik tinkamai paruošta mėsa bus sultinga, minkšta ir neapsakomai gardi. Tad nuo ko pradėti?

Mėsos patiekalai yra neatsiejama mūsų mitybos grandis. Mėsą galima kepti, skrudinti, troškinti ar tiesiog virti. Tai rekomenduojama daryti ne mažesnėje nei 160 laipsnių temperatūroje, nes tik tada sunaikinsite organizmui kenkiančius mikroorganizmus. Kieta mėsa? Ne bėda – ją reikia gaminti palengva. Mėsos patiekalai bus iškepę tik tada, kai jų vidinė temperatūrą pasieks tam tikrą, kiekvieno dydžio patiekalui būdingą temperatūrą. Tam naudojamas specialus, į mėsą įbedamas termometras. Jis gana tiksliai apskaičiuoja patiekalo laipsnius, todėl nereikės nerimauti dėl pilnai neiškepusio mėsos patiekalo.

Vertėtų atminti tai, jog skani mėsa bus jauno, sveiko ir pakankamai riebaus gyvulio. Ji bus šviesesnė, gražios spalvos, šviežio kvapo ir minkšta. Tuo tarpu, jei tai bus pasenusi mėsa, ją galite atskirti iš tamsios spalvos, apdžiuvusių kampučių ar tiesiog nemalonaus kvapo. Savo sveikata reikia rūpintis, todėl mėsos patiekalai turi būti paruošti su itin dideliu rūpesčiu. Netinkamai iškeptas patiekalas, gali sukelti žarnyno infekcija ar kitas mikroorganizmų įtakojamas ligas.

Kad mėsos patiekalai būtų skanūs, o jų paruošimas tinkamas, verta susipažinti su keliomis sveikos mėsos paruošimo taisyklėmis:

  • Sušaldytą mėsą derėtų atšildyti po tekančia šalto vandens srove ir padėti uždarame inde 2 – 3 valandoms. Jos nereikėtų šildyti vandenyje. Derėtų atminti, jog tolimesnis jos užšaldymas atsilieps kieta, sausa ir maistingas savybes praradusia mėsa kito atšildymo metu.
  • Kietą mėsą galima suminkštinti įdėjus ją į vandenį su actu ir palaikius kelioms valandoms.
  • Jautiena gali suteikti ypatingą skonį, jei ją ištrinsite garstyčiomis, o vėliau nenuplovę troškinsite.
  • Į mėsos faršą įpylę truputėlį šalto vandens, išlaikysite jį sultingą ir minkštą.
Prekės pigiau:
 
EMU Australia Magical Unicorn Walker Pale Pink 18M+
 
ALTERCORE 552 Black 37
 
Laundry Soap Méga Propre Audinių skalbiklis, 1000ml
 
REIMA Kuhmoinen Pale Rose 86
 
REIMA Tukeva Black 39

Parašykite komentarą