Laisvalaikis

„Vakarienė aukščiau visko” – išskirtinė vaizdų, pojūčių ir skonių kelionė

Daugelis oro balionų keleivių po vaizdingo skrydžio skuba vakarienės į restoraną ar gėrimų į mėgstamą barą. Tačiau įmonės „Hot Air Lines“ vadovas ir 20 metų skraidymo patirtį turintis pilotas Vytautas Samarinas drauge su dukart geriausiu Lietuvos šefu pripažintu Deivydu Praspaliausku sugalvojo tam alternatyvą. Verslininkų tandemas siūlo du didžiausius gyvenimo malonumus sujungti į vieną – pasinerti į gastronominę patirtį su „Amandus“ restoranu ir mėgautis panoraminiais vaizdais – „Vakarienėje aukščiau visko“.

V. Samarinas ir D. Praspaliauskas pripažįsta, jog „Vakarienė aukščiau visko” – tai vienas įdomiausių jų projektų. Savo srities profesionalai išduoda, kad sugalvoti tokią idėją kur kas lengviau negu ją įgyvendinti. Geriausiems pojūčiams užtikrinti nepaprastai svarbus komandinis darbas, nes oro balionas skrenda pavėjui, todėl skrydžio eiga, nors ir profesionaliai kontroliuojama, yra neprognozuojama: vakarienė gali prasidėti Vingio parke ir baigtis aguonų lauke gerokai už Vilniaus. „Ko gero, mane labiausiai intriguoja šios pramogos nenuspėjamumas, netikėtumo, adrenalino pojūčiai. Tai nėra tiesiog vakarienė su gražiu vaizdu. Tai – unikali patirtis, kurią sudaro komandinis darbas, maisto skoniai, fantastiški vaizdai, saulėlydis ir galimybė tikrąja to žodžio prasme pabūti vėjyje,“ – įspūdžiais dalinasi D. Praspaliauskas.  

Kaip ir oro balionų gausa virš Vilniaus stogų, su keleiviniais lėktuvais prasilenkiantys orlaiviai, taip ir gurmaniška vakarienė net 24 vietų karšto oro balione yra tik Lietuvoje prieinamos patirtys. Pilotas V. Samarinas garsėja novatorišku požiūriu į oreivystę ir nepraleidžia progos išbandyti ką nors nauja: „Turėjau įspūdingų patirčių, prieš 14 metų oro balionu pakilau aukščiau nei Everestas – į 10064 m. aukštį – ir pasiekiau iki šiol nepagerintą Lietuvos oreivystės rekordą, bet galiu drąsiai sakyti, kad restoranas oro balione taip pat yra unikalus projektas. Lietuviai turi išskirtinę pramogą – niekur kitur pasaulyje nėra tokio dydžio oro baliono–restorano. Vakarienės metu tobulai jungiasi gurmaniškas vaizdas ir gurmaniškas skonis!“

Šefas D. Praspaliauskas atvirauja, kad visuomet ieško išskirtinių potyrių, ypač jungiančių gastronomines patirtis su išskirtiniais projektais. Jam teko organizuoti ir dalyvauti degustacijose meno galerijose, po vandeniu, traukinyje, laive ir įvairiuose vienos dienos restoranuose. Tačiau jis nebūtų pagalvojęs, kad taps šefu virtuvėje ore: „Kiekviena virtuvė yra savotiška šventykla ir ne tik dėl nerūdijančio plieno, bet ir kiekvieno komandos nario, vidinių taisyklių ir tipažo svečių, kurie lankosi vienur ar kitur. Patogiausia dirbti toje virtuvėje, kurią esu susiprojektavęs, tačiau man teko susidraugauti su 1 kv. metro dydžio virtuve ir ribotomis galimybėmis joje gaminti, tad iššūkių buvo daug. Ant žemės kritinę akimirką įprastai tau paklūsta visi, kurie turi, na, o ore..tu kaip šefas paklūsti gamtos sąlygoms ir pilotui.

Pranešimą paskelbė: Viktorija Samarinaitė, Hot Air Lines

carvertical VIN patikra

Parašykite komentarą