Sudomino žvakių gamyba? Ieškote informacijos apie vašką, parafiną ir kitas su žvakių gamyba susijusias subtilybes? Tuomet skubame jus supažindinti su daugybe įdomios informacijos.
Kas yra vaškas?
Kalbant abstrakčiai, vaškas yra degi, kietoji medžiaga, kuri virsta skysta, kai šildoma aukštesnėje nei kambario temperatūroje. Kitais žodžiais tariant, vaškas yra žvakių „kuras“. Kai kvapi žvakė yra uždegama, vaškas lydosi, garuoja ir dega išskirdamas šilumą ir šviesą. Bene bet kurios rūšies aliejus gali būti paverstas į vašką, suteikiant gerokai platesnes galimybes žvakių gamybos srityje.
Iš ko yra gaminamas vaškas žvakėms?
Yra daugybė vaško rūšių, kurias galima panaudoti gaminant kvapias žvakes. Bičių vaškas jau tūkstančius metų yra naudojamas žvakių gamyboje, kai tuo tarpu vaškas, pagamintas iš kokosų ar žibalo, yra moderniųjų laikų išradimas.
Kiekviena vaško rūšis pasižymi skirtingomis savybėmis, todėl kai kuris vaškas žvakės kvapą geba išlaikyti ir skleisti geriau, o kai kuris pasižymi lėtesniu degimu ir dega be dūmų. Todėl norint užsiimti žvakių gamyba, visuomet yra labai svarbu pasidomėti skirtingomis šiuolaikinėje rinkoje egzistuojančiomis vaško rūšimis, galiausiai pasirenkant jūsų tikslus optimaliausiai atitinkantį vašką.
Kuris žvakių vaškas yra geriausias?
Kiekvienos rūšies žvakių gamyboje naudojamas vaškas pasižymi savais privalumais ir trūkumais. Dėl šios priežasties paprastai nėra lengva pasirinkti absoliučiai visus jūsų reikalavimus atitinkantį vašką. Kita vertus, būtent todėl šiuolaikinėje rinkoje ir yra tiek daug skirtingų vaško, naudojamo žvakių gamybai, rūšių.
Taigi, kaip jau buvo minėta, sprendžiant, kurios rūšies žvakių vaškas jums tiktų geriausiai, visų pirma turėtumėte labai atidžiai įvertinti savo pagrindinius lūkesčius. Pavyzdžiui, galbūt norite, kad jūsų gaminamos žvakės pasižymėtų labai ilgu degimo laiku? O gal jums yra kur kas svarbiau, kad žvakės geriau skleistų kvapą? Visa tai gali nulemti ir vaško pasirinkimą.
Koks vaškas dega ilgiausiai?
Sojų vaškas paprastai yra pripažįstamas kaip degantis ilgiausiai, tačiau kiekvienais metais žvakių gamybos rinkoje yra pristatomi nauji ir tobulesni vaško gaminiai, pagaminti iš naujų ingredientų, leidžiančių dar labiau sulėtinti žvakių degimą.
Žinoma, žvakės degimo laikas labai reikšmingai įtakojamas tokių veiksnių kaip vieta, kurioje yra deginama žvakė, kambario temperatūra, kvapieji aliejai, dagtis ir talpa, kurioje yra žvakė, todėl paprastai yra sudėtinga tiksliai numatyti, kiek laiko viena ar kita žvakė degs.
Kuris vaškas pasižymi geriausiu kvapu?
Šiandien parafino vaškas yra pripažįstamas kaip pasižymintis stipriausiu kvapu – būtent dėl šios priežasties iki šiol labai didelė dalis gamintojų žvakių gamyboje naudoja parafiną. Ir nors parafinas sulaukia labai didelio populiarumo, vis dėlto sparčiai populiarėja ir naujos natūralaus vaško rūšys, pvz., sojų, kokosų ir rapsų vaškas.
Plačiau: Paraffinum
One Comment
edviu
aš dar pradedantis žvakių gamyboj, nesenai atradau, kad man tai teikia džiaugsmą. mergina čia pripratino, dabar ir pats pirmas degu žvakę. na ir aišku savo prisidaręs, tai kur nenorėsi užsidegt 😀 čia perkam ir baigtas žvakes, ir sudedamasias gamybai – danilovo.lt