Laisvalaikis

Dovanų idėja vyrams – vytinti mėsos gaminiai

          Vytinta mėsa yra šimtmečių senumo maisto konservavimo praktikos rezultatas ir yra pagrindinis kulinarijos pasaulio ingredientas. Šios universalios mėsos yra visų tipų receptuose – nuo sumuštinių iki salotų ir firminių makaronų patiekalų. Juos taip pat būtina turėti statant kepsnių lentą vakarėliui ar nedideliam pasibuvimui su draugais. Vytinta mėsa gaminama naudojant procesus, kurių metu iš mėsos pašalinama drėgmė per osmosą, o tai savo ruožtu ištraukia potencialiai kenksmingas bakterijas. Daugumai procesų reikalingas druskos ir natūralių arba sintetinių nitratų mišinys, kuris reguliuoja drėgmės praradimą ir išsaugo tokias savybes kaip spalva, skonis ir ilgaamžiškumas. Mėsos sūdymas yra senovinis menas, datuojamas 3000 m. pr. Kr. Istorikai rado įrodymų, kad senovės žmonės, gyvenę Mesopotamijoje, konservavo mėsą ir žuvį sezamo aliejuje ir druskoje. Ši technika aprūpino juos baltymų šaltiniu šaltesniais mėnesiais, kai maisto trūko ir buvo gyvybiškai svarbu išgyventi. Kalbant apie mėsos sūdymo procesą, kiekvienas metodas skirstomas į dvi kategorijas: šlapias arba sausas. Pagrindinis skirtumas tarp šių dviejų yra tas, kad šlapiuoju kietėjimu naudojamas skystas sūrymas, o sausas kietėjimas – ne. Nepriklausomai nuo metodo, atliekant visus mėsos sūdymo procesus druskos pagrindu pagamintas tirpalas turi prasiskverbti per visą mėsos gabalą, kad būtų saugu valgyti. Kiti kintamieji, tokie kaip laikas, drėgmė, temperatūra ir prieskoniai, prisideda prie konkretaus gaminamo delikateso skonio.

             Vytinta mėsa tai puiki dovanų idėja vyrams, žinant, kad jie mėgsta gurkšnoti alų ir šalia užkandžiauti. Vytinti mėsos gaminiai visada buvo labiau vyriškas pasirinkimas. Vytinti mėsos gaminiai gali stovėti ilgiau, tad tokia dovanos idėja pasitarnaus ne vieną dieną, o savaitę ar mėnesį kol gaminys bus suvalgytas.

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą