Laisvalaikis

Visų mėgstami makaronai: kaip išsirinkti

Makaronai – vienas mėgstamiausių daugelio žmonių patiekalų. Taip yra todėl, kad šio gaminio rūšių yra tiek daug, kad gali net apsisukti galva, o skoniai kutena įvairiausių receptų mėgėjų gomurius. Parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairių formų ir sudėčių makaronų. Tad, kokios rūšys populiariausios ir kaip išsirinkti skaniausius?

Nuo paprastos iki prabangios vakarienės

Makaronai yra iš Italijos kilęs produktas. Itališki makaronai yra gaminami ir verdami švieži iš geriausių turimų miltų bei kitų šviežių ingredientų. Formų išgaunama įvairiausių, o vieni populiariausių – spaghetti, sukti, kriauklės formos ir kitokie. Vartotojų patogumui yra naudojami jau paruošti ir suformuoti makaronų produktai, kuriuos belieka išvirti. Jie gali būti gaminami ir pagal įvairius vartotojų poreikius, pavyzdžiui, spagetti iš pilno grūdo miltų. Įvairių variacijų pasirinkimas leidžia kiekvienam pasirinkti tai, ko tuo metu norisi.

Pagrindinį skonį iš makaronų gaminamiems patiekalams suteikia padažai. Daugelis receptų nereikalauja daug įgūdžių, ypač kai jau paruoštus makaronus galima įsigyti parduotuvėse. Juos belieka išvirti bei paskaninti daržovių ar kitais pagardais. 

Makaronų rūšys

Šis produktas dažniausiai yra skirstomas į rūšis pagal savo formas ir dydį. Tačiau vis daugiau žmonių renkasi makaronus pagal tai, iš ko jie buvo pagaminti. Štai keletas populiariausių jų rūšių:

  • Pilno grūdo makaronai. Tai viena iš alternatyvų įprastiems, iš baltų kvietinių miltų pagamintiems, makaronams. Pilno grūdo miltai turi daugiau skaidulinių ir maistingųjų medžiagų. Pilno grūdo makaronai pasižymi puikiu skoniu, gerai išlaiko savo formą virimo metu.
  • Makaronai be glitimo. Glitimo netoleruojantys žmonės dažnai susiduria su problemomis renkantis maistą. Juk visi produktai, kurių sudėtyje yra kvietinių miltų turi ir glitimo. Iš kukurūzų, grikių, bolivinės balandos pagaminti makaronai savo sudėtyje neturi glitimo, todėl yra puiki ir skani alternatyva. 
  • Kiaušininiai makaronai. Tai – dažniausiai gražios geltonos spalvos gaminiai. Būtent jie tinka ruošiant tiek tradicinius itališkus valgius, tiek egzotiškus Azijos virtuvės patiekalus.
  • Spalvoti makaronai. Spalvą makaronams suteikia prieskoninės žolelės, daržovės bei kiti natūralūs priedai. Pavyzdžiui, makaronai su bazilikais bus sodriai žalios spalvos, o su aitriosiomis paprikomis – švelniai rožiniai. Kiekvienas produktas turės vis kitokį poskonį, todėl paruošti patiekalai bus įvairūs ir išskirtiniai.
  • Shirataki makaronai. Tai dar vienas populiarus Azijos virtuvės ingredientas, kilę iš Japonijos. Shirataki makaronus yra lengva paruošti, nes jie išverda vos per kelias minutes. Kadangi šio produkto gamybai nenaudojami miltai – jų išvaizda skiriasi nuo tradicinių, iš miltų gaminamų, makaronų. Tai ilgi, ploni, šiek tiek permatomi makaronai. Viena iš pagrindinių sudedamųjų dalių yra konjac augalo miltai. Būtent todėl shirataki savo sudėtyje neturi glitimo, o jų unikalus skonis ir tekstūra tinka beveik su visais maisto produktais. Todėl tai viena iš universaliausių makaronų rūšių.

Kaip išsirinkti geriausią produktą?

Visų rūšių makaronus galima įsigyti tiek šviežius, tiek džiovintus. Tad, kokius pasirinkti? Švieži makaronai turi trumpą galiojimo laikotarpį. O štai džiovinti yra kruopščiai supakuojami, todėl jų galiojimo terminas – patogesnis vartotojui, nes yra ilgesnis. Tokius makaronus galima ilgiau laikyti bei visada po ranka turėti produktų skaniam patiekalui. Jie nepakeičia skoninių savybių, todėl paruošti bus aromatingi ir skanūs. Bet kokiu atveju verta išbandyti abu variantus ir išsirinkti tai, kas labiausiai patinka.

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą