Žinoma maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė Šimkienė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja, didžiosioms metų šventėms visuomet ruošia išskirtinius, stalą savo išvaizda ir skoniu puošiančius patiekalus. Šiemet Velykoms ji ruošia česnaku kvepiantį viščiuką su batatų koše ir žaliųjų žirnelių salotomis.
„Kasdieniams patiekalams dažniausiai renkuosi vištienos šlaunelių mėsą. Nors ji yra kiek riebesnė, tačiau jos skonio savybės man patinka labiau už, pavyzdžiui, kiek sausesnę krūtinėlę. Savaitgaliais ar vasarą grilyje labai mėgstame kepti sparnelius. Tačiau šventėms dažniausiai renkuosi visą viščiuką – būtent jis man atrodo šventiškiausiai. Suderintas su tinkamais garnyrais jis tampa tikra šventinio stalo pažiba“, – sako virtuvės ekspertė.
Besirūpindama ne tik skoniu, bet ir savo šeimos sveikata, ji produktus savo gaminamiems patiekalams renkasi itin kruopščiai.
„Man svarbiausia, kad nekiltų abejonių dėl pačios paukštienos kokybės. Ne tik dėl savęs – ypatingai dėl 4 metų sūnaus. Visada atkreipiu dėmesį į produkcijos šviežumą, todėl renkuosi Lietuvoje užaugintus ir pagamintus produktus. Taip pat, kai galiu, renkuosi be antibiotikų augintą paukštieną“, – pasakoja tinklaraštininkė.
Ji tikina, kad net ir išskirtinių kulinarinių talentų neturintys žmonės namuose gali pasigaminti tikrai šventiškos išvaizdos ir išskirtinio skonio patiekalus, kurie gali nustebinti net visko mačiusius gurmanus.
„Pirmiausia – tinkamas marinatas, kuris vištienai suteiktų būtent konkrečiai šventei derančių skonio natų. Pavyzdžiui, Velykoms skirtas viščiukas gali kvepėti česnaku ir žolelėmis, o Kalėdoms – cinamonu. Taip pat šventinę nuotaiką kuria tinkami garnyrai, pagaminti iš sezoninių produktų. Galiausiai, „wow“ efektą sukuria patiekimas – pavyzdžiui, serviruodami Velykoms rinkitės lėkštę puošti žirneliais, morkomis, ridikėliais, valgomais žiedais. Toks nedidelis akcentas perkels patiekalo išvaizdą į kitą lygį“, – gudrybėmis dalijasi K. Pišniukaitė Šimkienė.
Norintiems nustebinti svečius per Velykas ji siūlo ir česnaku kvepiančio viščiuko su batatų koše, žirnelių salotomis su šonine ir čederio sūriu, receptą.
„Kai norisi tobulo skonio be didelių pastangų, į pagalbą pasitelkiu jau pamarinuotą viščiuką, kurį tereikia išimti iš pakuotės ir perkelti į orkaitę. Džiugina tai, kad šiandien daugelyje parduotuvių galima rasti įvairiems skoniams tinkamų marinuotų viščiukų, kurie gali tapti ir kasdieniško, ir šventinio patiekalo pagrindu“, – sako kulinarijos ekspertė.
Tarp maisto tinklaraštininkės mėgstamiausių viščiukų – su laukinių česnakų ir alyvuogių aliejaus marinatu. Būtent jį pašnekovė pasirinko velykinio patiekalo receptui.
O kol viščiukas kepa, belieka pasiruošti garnyrus:
– Batatų košė | Virti batatai + sviestas + pienas + druska
– Žirnelių salotos | Atitirpinti žalieji žirneliai + ridikėliai + skrudinta šoninė + čederis + majonezas + česnakas + druska, pipirai.
Pranešimą paskelbė: Andrius Baranauskas, Winning Reputation