Sveikata

Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos savaitę – „Iki“ darbuotojams išskirtinės paskaitos ir sveikatinimo veiklos

Darbuotojų saugos ir sveikatos tema itin aktuali šiuo iššūkių kupinu metu. Atkreipti dėmesį į tai siekia pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos savaitė, kasmet kviesdama kalbėti ir diskutuoti apie jautriausias darbuotojų geros savijautos sritis. O prekybos tinklas „Iki“, minėdamas šią simbolinę savaitę, įmonės darbuotojus pakvietė dalyvauti įvairiose veiklose, susijusiose su sveikata, aktyviu gyvenimo būdu ir mityba.

 

Kaip pasakoja Edita Jakučionytė-Lukšė, prekybos tinklą „Iki“ valdančios UAB „Palink“ personalo departamento direktorė, vienas pagrindinių prekybos tinklo „Iki“ keliamų prioritetų – rūpestis darbuotojų sveikata ir saugumu.

„Balandžio 26–30 d. minėdami sveikatos savaitę dar kartą norėjome darbuotojams parodyti, kaip svarbu kasdien jaustis gerai bei išlikti sveikiems. Šios savaitės metu surengtose paskaitose kalbėjome apie sveikesnę, pilnavertiškesnę mitybą, dalinomės sveikų patiekalų idėjomis bei receptais. Taip pat akcentavome mankštos įtaką gerai savijautai bei kvietėme bent 20 minučių kasdien skirti šiai aktyviai veiklai“, – sako E. Jakučionytė-Lukšė.

Ji taip pat pabrėžia, kad sveikas gyvenimo būdas ir sveikatai palanki mityba yra neatsiejamos „Iki“ prekybos tinklo vertybės. Jas norima perteikti ir įmonės darbuotojams: „Siekiame parodyti, kaip svarbu ugdyti tinkamus mitybos įpročius, rūpintis fiziniu aktyvumu, rinktis sveikesnius maisto produktus“.

Patirtimi dalijosi savo sričių profesionalai

 

Anot personalo departamento direktorės, pasidalinti savo žiniomis taip pat buvo pakviesti įvairių sričių profesionalai.

Gydytoja-dietologė Dalia Vaitkevičiūtė dalijo patarimus, kaip stiprinti savo imunitetą ir sveikai maitintis pandemijos laikotarpiu ir kasdienybėje. Ji pasakojo, kad net ir nedideli mitybos pokyčiai bei tam tikrų produktų įtraukimas į kasdienį racioną padeda energingiau bei žvaliau jaustis, sustiprinti imuninę sistemą. Todėl gydytoja rekomendavo savo kasdieniame valgiaraštyje naudoti daugiau šviežių daržovių, liesos mėsos, jautienos, brokolių, česnakų, imbierų bei avinžirnių.

„Iki“ darbuotojai sveikatos savaitės metu taip pat sužinojo, kaip palaikyti gerą fizinę kūno savijautą. Apie stuburo, nugaros ir kaklo skausmų profilaktiką nuotolinėje paskaitoje kalbėjo sporto medicinos gydytojas, Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojas Mantas Ambraška, o kineziterapeutė Aušrinė Žemaitytė atskleidė, kodėl sėdėjimas – toks žalingas įprotis.

Nuolat rūpinasi darbuotojų kompetencijų ugdymu

E. Jakučionytės-Lukšės teigimu, „Iki“ darbuotojams nuolat siekiama suteikti visas galimybes ugdyti savo kompetencijas. Dinamiškoje mažmeninės prekybos srityje nuolatinis darbuotojų kompetencijų ugdymas yra itin svarbus. Tačiau reikšmingas ne tik profesinis tobulėjimas, bet taip pat ir kitų kompetencijų ugdymas, ypač dirbant karantino sąlygomis. Todėl prekybos tinklas nuolat rengia visiems darbuotojams prieinamus nuotolinius įvairių sričių mokymus, leidžiančias pagilinti ne tik profesines, tačiau ir bendrąsias žinias. Elektroninių mokymų platformoje vykstantys mokymai jau tapo kasdienybės dalimi.

Pranešimą paskelbė: Auksė Baurienė, UAB „Publicum”

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą