• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Forumas
    • Receptai
    • Gyvūnai
  • Verslas
  • Skelbimai
  • Horoskopai
  • Sportas
    • Savigyna, saugumas
    • Sporto naujienos
  • Idėjos namams
Man.Lt
Laisvalaikio naujienos
  • Kinas ir TV
    • TV laidos
    • TV serialai
    • TV filmai
    • TV ir kinas
    • Kino filmai
  • Apie meilę
    • Gyvenimas
    • Kam virš…
    • Meilė
    • Noriu paklausti
    • Meilės testai
  • Sveikata
    • Sveikata
    • Apsauga ir nėštumas
    • Grožio paslaptys
  • Laisvalaikis
    • Anekdotai, humoras
    • Automobiliai
    • Gamta ir gyvūnai
    • Įvairenybės
    • Juokingi video
    • Laisvalaikis
    • Mada
    • Namai
    • Nepaaiškinama
    • Dvasios
    • Skaitiniai
    • Studijos – Karjera
    • Šventės – Renginiai
    • Technologijų naujienos
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

Temos

Anekdotai, humoras Apsauga ir nėštumas Automobiliai Dvasios Finansai Gamta ir gyvūnai Grožio paslaptys Gyvenimas Horoskopai Idėjos namams Juokingi video Kam virš... Kino filmai Korona virusas – Karantinas Laisvalaikis Mada Meilė Namai Nepaaiškinama Noriu paklausti Savigyna, saugumas Skaitiniai Sportas Studijos - Karjera Sveikata Technologijų naujienos TV filmai TV ir kinas TV laidos TV serialai Įvairenybės Šventės - Renginiai

RSS ManoRubai.lt

  • REIMA Kouvola Mint 164
  • REIMA Saltvik Blue 140
  • REIMA Luottaa Pine Green 128
  • REIMA Kouvola Mint 128
  • REIMA Kuopio Tomato Red 116

RSS Receptai

  • Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus
  • Ar maisto papildai svarbiau už maistą?
  • Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukais
  • Šokoladinis pyragas su riešutais ir kriaušėmis (Brownie)
  • Apkepai ir jų atsiradimo istorija

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: receptai, nepaliksiantys abejingų

Lašiša – viena iš labiausiai pamėgtų žuvų, naudojama daugelio pasaulio virtuvių. Ji –  ne tik skani, lengvai pagaminama, bet ir pasižyminti įvairiausių vitaminų bei gerųjų medžiagų gausa. Dėl unikalaus skonio lašiša itin mėgstama pietums, vakarienei, o dabar vis dažniau ir pusryčiams: ja dažnai gardinami omletai, Benedikto kiaušiniai, įvairiausi sumuštiniai ar blynai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lašiša išties populiari ir Lietuvoje jos pardavimai per metus nuosekliai didėja.  

„Lietuviai lašišą tikrai mėgsta, o kad ši žuvis populiari, rodo ir per metus augantys pardavimų rodikliai. Remiantis duomenimis, 2020 m. lašišos pardavimai nuosekliai augo. Lyginant atvėsintos žuvies pardavimus – lašiša tarp vartotojų yra labiausiai pamėgta žuvies ant ledo kategorijoje ir jos parduodama daugiausia. Nors lašišos pardavimai didėja nuosekliai, iš dalies pastebimas ir šios žuvies pardavimų sezoniškumas. Lašišos pardavimai ima didėti rudenį ir piką pasiekia gruodį“, – teigia V. Budrienė. 

Ne tik skani, bet ir sveika

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, teigia, kad lašiša ne tik skanus, bet ir sveikas produktas bei kokybiškas baltymų šaltinis. Ši žuvis pasižymi įvairiausių vitaminų bei gerųjų medžiagų gausa. 
„Vadovaujantis sveikos mitybos rekomendacijomis valgyti žuvį reikėtų bent kelis kartus per savaitę, o besikeičiantys kasdieniai mitybos įpročiai, didesnis dėmesys sveikai gyvensenai turi įtakos ir augančiai lašišos paklausai. Lašišoje yra daug baltymų ir gerųjų riebalų, kurie yra itin reikalingi žmogaus organizmui. Be to, omega-3 riebalų rūgštys gali padėti pagerinti atmintį ir netgi sumažinti nuovargio jausmą“, – sako V. Juodkazienė. 

Lašišoje esančios gerosios medžiagos gali pagerinti nuotaiką, taip pat kovoti ir su nerimu. Anot maisto ekspertės, lašiša yra turtinga omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali pasitarnauti žmogaus atminčiai, taip pat gali padėti atsipalaiduoti, pristabdyti su senėjimu susijusius procesus. Be to, omega-3 riebalų rūgštys ir aminorūgštys, esančios žuvyje, gali pagerinti akių sveikatą ir apsaugoti nuo regos suprastėjimo. Lašišoje randamos gerosios medžiagos taip pat gali prisidėti prie rizikos susirgti ir širdies ligomis mažinimo.

Lengvai paruošiama

Lašiša – ne tik labai skani, bet ir labai lengvai paruošiama žuvis. Ją gaminant nei daug laiko, nei ingredientų neprireiks, o skaniausia, anot V. Juodkazienės, orkaitėje iškepta, žiupsneliu druskos ir pipirų bei šlakeliu citrinos sulčių paskaninta lašiša.

„Lašišą paruošti iš tiesų yra labai paprasta, tačiau norint, kad žuvis išsaugotų kuo daugiau savo vertingų medžiagų, reikėtų nepersistengti ir jos neperkepti. Lašišos kepsniui orkaitėje neaukštoje temperatūroje iškepti užtenka ir 15–20 min. Kadangi lašiša yra riebi žuvis – ją ruošiant nereikia nei aliejaus, nei sviesto, nei kitų papildomų riebalų. Taip pat iš lašišos galima virti ir įvairiausias sriubas. Tiesa, į jas lašišą, norint išsaugoti geriausias savybes, geriausia dėti tik pačioje pabaigoje“, – teigia maisto ekspertė. 

„Iki“ maisto ekspertė V. Juodkazienė siūlo kelis įvairesnius lašišos receptus.

Velingtono kepsniai su lašiša

Jums reikės: 

Lašišos filė
Žiupsnelio druskos ir pipirų
Gabalėlio sviesto
Svogūno
Kelių skiltelių česnako
Puodelio grietinėlės
Didelės saujos špinatų
Saujos parmezano
Šaldytos bemielės tešlos
Kiaušinio

Gaminimas:

Supjaustykite lašišos filė į 4 gabalėlius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tuomet svieste pakepinkite sukapotą svogūną bei česnaką. Vėliau supilkite puodelį grietinėlės, špinatus bei parmezaną ir viską kaitinkite, kol špinatai suminkštės. 4 tešlos lakštus pakočiokite, ant jų dėkite špinatų masės ir po gabalėlį lašišos. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Tuomet tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir užlankstykite. Taip supakuotą lašišą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą užlankstytais kraštais į apačią. Galiausiai tešlos viršų aštriu peiliu įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.

Žuvienė su lašiša

Jums reikės:

Lašišos filė
Gabalėlio sviesto
Svogūno
Poro
Skiltelės česnako
Kelių bulvių
Kelių morkų
Sultinio
Grietinėlės
Pusės šaukštelio krakmolo
Šviežių krapų

Gaminimas: 

Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei pusžiedžiais supjaustytą porą. Po keleto minučių ten pat suberkite smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Tuomet berkite kubeliais supjaustytas bulves bei morkas, supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite apie 10–15 minučių, tuomet sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir pavirkite dar 5 minutes.

Grietinėlę sumaišykite su krakmolu ir supilkite į sriubą. Maišydami leiskite užvirti ir pavirkite porą minučių, kol sriuba sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite pasmulkintus krapus. Skanaus!

Pranešimą paskelbė: Gabrielė Valaitytė, UAB „Publicum“

Prekės pigiau:
 
LORENZO 62-160-18 Black 38
 
Crocs™ Classic Slide 206121 Digital Aqua 42,5
 
REIMA Karikko 520242B Navy 122
 
REIMA Vesi Denim Blue 6552 116
 
REIMA Vantti Neon Pink 128
 
Crocs™ Crocs GIRLS RULE G0737300-MU
2021 02 23   BNS Spaudos centras
  Sveikata
  • Simonas Gentvilas: „Europinis reikalavimas apgręžti sunkvežimius namo neatitinka Žaliojo kurso“

  • Neišnaudojamos technologijų galimybės: kodėl virtualioje realybėje daugiau pramogaujame nei mokomės?

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

Nemokami skelbimai

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos 100skelbimu.lt MotoTurgus.lt
Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

Rekomenduojame

  • fs19 mods
  • Įtempiamos lubos
  • igarsinimo paslaugos
  • filmai online nemokamai
  • https://www.getstyle.lt
  • ket testai
  • filmai online nemokamai
# > Jūsų nuoroda! < #

Draugai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020 Man.Lt - Laisvalaikio naujienos, powered by WP
    Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką Sutinku Reject Plačiau
    Privatumas ir Slapukai

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT