Laisvalaikis

Klaipėdoje užgimęs Aludarių festivalis atšvęstas jau 7-ą kartą: linksminosi net prie 4 scenų

Šeštadienį pajūrį užliejo jūra lankytojų, tačiau garsiausiai nugriaudėjo Aludarių dienos festivalis Klaipėdoje. 6 tūkst. pramogų išsiilgusių ir šventiškai nusiteikusių festivalio svečių mėgavosi netylančia muzika, žvalgėsi po alaus daryklos gamybos užkulisius bei brandinimo rūsius ir ragavo išskirtinių maisto patiekalų bei gėrimų.  

Tarptautinę Aludarių dieną švente ir Lietuvoje pavertę Klaipėdos aludariai sako, kad jiems ši diena ypatingai svarbi.

„Kiekvienas iš mūsų jaučiamės ir vadinamės aludariais – nesvarbu, dirbame gamyboje ar pardavimuose, kuriame etiketes ar receptus, verdame ar pristatome alų. Visi prisidedame prie alaus, kuris perkeltine prasme yra mūsų kraujyje, gimimo, ir nešame aludarių vėliavą. Mums tai didžiulė garbė ir todėl ši diena mums svarbesnė nei net daryklos gimtadienis, nes šiandien švenčiame pačius žmones, tai mūsų visų gimtadienis. Šio festivalio atmosfera niekur kitur neatkartojama, todėl labai džiaugiamės galėdami šia diena pasidalinti su tiek daug žmonių, kiek jų čia kasmet susirenka“, – sako festivalį sugalvoję aludariai.

Išskirtinai festivalio dalyviams subrandinti eksperimentai

Kaip visada, Aludarių diena buvo minima „Švyturys Bhouse“ teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse. Alaus, gastronomijos ir alternatyvios muzikos kultūras sujungęs ir įkūnijęs renginys subūrė virš 6 tūkst. lankytojų, suvažiavusių iš visų Lietuvos kampelių. Festivalio svečius džiugino net virš 20-ies maisto vagonėlių kulinariniai šedevrai, derinami su dar daugiau įvairiausių alaus rūšių. 

Klaipėdos aludarių, taip pat ir jų seserinių daryklų iš Norvegijos ir Švedijos palapinėse alaus ambasadoriai vedė degustacijas ir supažindino su išskirtinėmis alaus rūšimis, jų istorija ir aromatinėmis savybėmis. Kai kurie čia degustuoti gėrimai buvo skirti išskirtinai tik šiai progai – tai riboto leidimo šalia esančioje darykloje subrandinti eksperimentai ir savo rūgštesnių skonių balansu nustebinusios užsienio daryklų lauktuvės. 

Išskirtinės patirtys laukė ir pačioje festivalio organizatorių darykloje, kuri paprastai yra atvira visiems smalsuoliams. Tačiau festivalio metu išskirtinių ir ypač greitai užsipildžiusių ekskursijų dalyviai per ištiestą ranką prisilietė prie gamybos proceso ir pamatė visą kelią, kaip keturi ingredientai virsta jau visiems pažįstamu alumi. Aludarių dieną vykstančios ekskursijos ypatingos ir tuo, jog tęsiasi į pro stiklines „Švyturys Bhouse“ gastrobaro grindis atsiveriantį alaus brandinimo rūsį. Čia esančiose ąžuolinėse statinėse net iki kelių metų bręstantis alus įgauna prieš tai jose brandintų tauriųjų gėrimų kvapus ir aromatus, o festivalio dalyviai turėjo galimybę šiuos eksperimentus įvertinti patys.

Ypatingas dėmesys – muzikinei programai

Be abejo, Aludarių dienos festivalis garsėja ir čia susirenkančiais populiariausiais alternatyvios muzikos atlikėjais. Keturiose aplink daryklą ir jos viduje išdygusiose scenose šįkart pasirodė „Garbanotas“, „Solo Ansamblis“, „Free Finga“, „Planeta Polar“, „Baltasis Kiras“, „Jauti“, „Flash Voyage“, „Vilniaus Energija“, „Baltic Balcan“, Kristijonas Ribaitis. Stand-up komedijos pasirodymus surengė „Šventinis Bankuchenas“ ir Markas su Viktoru, o vakarėlį tęsė didžėjai Tomas Boo, Audrius Kaštonas, DJ Kelmas ir Lukas Feser.

„Nuo tada, kai prieš 8 metus lietuviams pristatėme Aludarių dieną, kartelę sau keliame vis aukščiau. Dedame dideles pastangas sudarant ne tik alaus pažinimo, bet ir muzikinę programą – festivalio dalyviams tai irgi svarbu. Todėl kviečiamės ryškiausius alternatyvios muzikos pasaulio atlikėjus, kurių muzika ir mums patiems arčiausiai širdies. Stengiamės atliepti visus šiuolaikinių gyventojų lūkesčius ir poreikius, todėl dar vienas sprendimas, kuriuo didžiuojamės – daugkartinės festivalio taurės. Tokį ekologišką ir simbolišką festivalio suvenyrą šiemet palikome visiems 6 tūkst. dalyvių“, – pasakoja renginio organizatoriai.

Pranešimą paskelbė: Goda Diečkutė, UAB Headline agency

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą