• El.p@štas
  • Tai įdomu
    • Sveikinimai
    • Forumas
    • Receptai
    • Gyvūnai
  • Verslas
  • Skelbimai
  • Horoskopai
  • Sportas
    • Savigyna, saugumas
    • Sporto naujienos
  • Idėjos namams
Man.Lt
Laisvalaikio naujienos
  • Kinas ir TV
    • TV laidos
    • TV serialai
    • TV filmai
    • TV ir kinas
    • Kino filmai
  • Apie meilę
    • Gyvenimas
    • Kam virš…
    • Meilė
    • Noriu paklausti
    • Meilės testai
  • Sveikata
    • Sveikata
    • Apsauga ir nėštumas
    • Grožio paslaptys
  • Laisvalaikis
    • Anekdotai, humoras
    • Automobiliai
    • Gamta ir gyvūnai
    • Įvairenybės
    • Juokingi video
    • Laisvalaikis
    • Mada
    • Namai
    • Nepaaiškinama
    • Dvasios
    • Skaitiniai
    • Studijos – Karjera
    • Šventės – Renginiai
    • Technologijų naujienos
    • El.p@štas
    • » Paskelbk
    • Kontaktai
    • Prisijungti

Temos

Anekdotai, humoras Apsauga ir nėštumas Automobiliai Dvasios Finansai Gamta ir gyvūnai Grožio paslaptys Gyvenimas Horoskopai Idėjos namams Juokingi video Kam virš... Kino filmai Korona virusas – Karantinas Laisvalaikis Mada Meilė Namai Nepaaiškinama Noriu paklausti Savigyna, saugumas Skaitiniai Sportas Studijos - Karjera Sveikata Technologijų naujienos TV filmai TV ir kinas TV laidos TV serialai Įvairenybės Šventės - Renginiai

RSS ManoRubai.lt

  • Crocs™ Classic Cross Strap Charm Sandal T Pistachio 30
  • Crocs™ Crocs SPARKLE HELLO
  • ALTERCORE 551 Rub-Off White 45
  • Crocs™ Classic Marbled Clog Kid's Bright Cobalt/White 29
  • REIMA Moomin Benen Off White 68-74

RSS Receptai

  • Šaldytuvas, maistas ir … pelėsiai. Kaip jų išvengti?
  • Vietoj kavos puodelio – desertas su kava: išmėginkite 3 nesudėtingus receptus
  • Ar maisto papildai svarbiau už maistą?
  • Šokoladinis pyragas su riešutais ir kriaušėmis (Brownie)
  • Kriaušių pyragas su šokoladu

Ar žinote be ko negali gyventi tikras prancūzas?

Ar žinote be ko negali gyventi tikras prancūzas?

Ar žinojote, kad Prancūzijoje kasdien vidutiniškai išleidžiamos dvi kulinarinės knygos? Ši šalis ne veltui visame pasaulyje garsėja savo meile maistui, rafinuota ir elegantiška virtuve – joje daug jūrų gėrybių, išskirtinių mėsos ir daržovių patiekalų. Tačiau prancūzai prabangiais pusryčiais, pietumis ar vakariene mėgaujasi ne kasdien. „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė atskleidė ko tikras prancūzas nesiryžtų išmesti iš savo valgiaraščio. 

Sūris

Nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra sūrių šalis, nes čia pagaminama net apie 300 jo rūšių. Tarp jų ir sūrių karaliumi tituluojamas mėlynasis pelėsinis Rokforto sūris, ir Lietuvoje taip pat mėgstami karvės pieno Bri bei Kamambero sūriai. Sakoma, kad prancūzai yra daugiausiai šių pieno produktų suvalganti tauta, nes per metus vienam gyventojui tenka net 25 kilogramai sūrio.

„Prancūzų namuose ir restoranuose po pagrindinio patiekalo dažnai patiekiami kelių rūšių sūrio gabalėliai, kurie sustiprina vėliau valgomo deserto skonį. Be to, šie pieno produktai plačiai naudojami mėsos, žuvies, miltinių patiekalų gamyboje. Sūriu gardinama ir tradicinė prancūziška svogūnų sriuba“, – sako maisto ekspertė V. Juodkazienė.    

Kruasanai

Kruasanai laikomi Prancūzijos pasididžiavimu ir kultūrinio paveldo šedevru, netgi įtrauktu į Saugomo geografinio statuso produktų sąrašą. Šie sviestiniai rageliai ypač mėgstami Paryžiuje ir kituose šalies didmiesčiuose, nes skubantiems dažnai tampa skaniais pusryčiais. 

„Nors prancūzai mėgsta ilgai pusryčiauti, dažnai greitas gyvenimo ritmas verčia rinktis jau pagamintus užkandžius. Pakeliui į darbą vietiniai gyventojai neretai užsuka į mėgstamą kepyklėlę, kurioje galima rasti ką tik iškeptų kruasanų su šokoladu ar įvairiais džemais. Taip pat, jie renkasi ir nesaldžiais priedais pagardintus sviestinius ragelius – su kiaušiniais, sūriu ar kumpiu“, – sako V. Juodkazienė.  

Bagetė

Prancūziškas batonas, vadinamas bagete, yra neatsiejamas šios šalies gyventojų meniu atributas. Prancūzai jį dažnai renkasi pusryčiams, pertepa įvairių vaisių džemais ar Provanso žolelėmis pagardintu sviestu. 

„Tikras prancūziškas batonas yra ypač purus viduje ir traškus išorėje. Daugelis šios šalies gyventojų kepa juos savo namuose, sekdami iš kartos į kartą perduodamais mamų ir močiučių receptais. Daugelis kepdami bagetę, įpjauna ją keliose vietose ir pagardina sviestu, česnaku, įvairiomis žolelėmis. Tai neleidžia kepiniui išsausėti ir suteikia jam ypatingą aromatą“, – sako V. Juodkazienė.    

Majonezas 

Majonezas laikomas vienu populiariausių prancūzų virtuvės padažų, kuriuo gardinamos šviežių daržovių salotos, žuvies ir mėsos patiekalai. Tačiau prancūzai dažniausiai jį perka ne parduotuvėje, o gamina namuose.

„Prancūzai majonezą gamina vien iš natūralių ingredientų – sviesto, pieno ir kiaušinių. Vietoje įprastų vištų kiaušinių, šios šalies gyventojai dažnai naudoja dar maistingesnius putpelių kiaušinius, kuriuose randama įvairių B grupės vitaminų“, – sako V. Juodkazienė.  

Provanso žolelės

Prieskoninės žolelės yra neatsiejama prancūziško gyvenimo dalis. Provanso provincijos džiovintų prieskoninių augalų mišinys laikomas tikru delikatesu. Tradiciškai jo pagrindą sudaro raudonėliai, levandos, čiobreliai, kurie dažnai maišomi ir su kitomis žolelėmis.

„Provanso prieskonius prancūzai maišo su sviestu ar naminiu majonezu ir šiuo padažu gardina garsiąsias burgundiškas sraiges. Taip pat, naudoja šias žoleles tradicinėse žuvienėse, svogūnų sriubose, mėsos ar žuvies patiekaluose“, – sako V. Juodkazienė.    

„Iki“ maisto ekspertė dalijasi prancūziško užkandžio receptu, kuris puikiai tiks jaukiam vakarui su šeima ar draugais.

Keptas Kamambero sūris su Provanso žolelėmis

Jums reikės (2 asm.):

  • 250 g Kamambero sūrio
  • 30 g kepintų kedro riešutų
  • 30 g migdolų riešutų
  • Provanso žolelių

Paruošimas:

Sūrį įdėkite į nedidelį dubenėlį ir sūrio paviršiuje atsargiai išpjaukite apskritimą, kuris reikalingas tam, kad jau iškepus jį būtų paprasčiau valgyti. Tuomet sūrį dėkite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Atsargiai pirštu palietę sūrio vidurį, patikrinkite, ar jis suminkštėjo ir iškepė. Ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite riešutais, pagardinkite Provanso žolelėmis. Patiekite ką tik ištrauktą iš orkaitės, kartu su bagetės riekelėmis, krekeriais ar kitais mėgstamais priedais.

Pranešimą paskelbė: Rūta Pauliukonytė, UAB „Publicum“

Prekės pigiau:
 
Jermyn Street Luxury Pre-Shave Gel Gelis prieš skutimąsi, 50ml
 
1.3. Strengthening Shampoo With Lavender Šampūnas kasdieniam naudojimui, jautriai galvos odai, 250 ml
 
Nourishing Moisture Conditioner Maitinantis ir drėkinantis kondicionierius sausiems plaukams, 1000 ml
 
Shades of Dahlia Valomasis veido ir rankų gelis, 280ml
 
REPAIR Atkuriamasis tekstūrą grąžinantis purškalas, 195 ml
 
Teknia Frizz Control Conditioner Nenuplaunamas kondicionierius nepaklusniems plaukams, 300ml
2020 07 15   BNS Spaudos centras
  Laisvalaikis
  • Vilko ir šuns hibridė Luna greitai pasieks naujus namus Vokietijoje

  • Atliekų tvarkymas: Švaros ambasadoriai aiškinsis problemas ir padės jas spręsti

Leave a Reply

Cancel

You must be logged in to post a comment.

Nemokami skelbimai

KurApsistoti? NT skelbimai eNuoma.lt Geros paslaugos 100skelbimu.lt MotoTurgus.lt
Programa Centas
Smart SEO
Parduodami Domenai

RSS Horoskopai

  • Dienos horoskopas 12 zodiako ženklų
  • Gėlių horoskopas moterims pagal gimimo datą
  • Kavos horoskopas
  • 2021 metų horoskopas visiems zodiako ženklams: kas mūsų laukia šiais metais?
  • 2021 metų horoskopas Žuvims

Rekomenduojame

  • filmai online nemokamai
  • ket testai
  • https://www.getstyle.lt
  • filmai online nemokamai
  • fs19 mods
  • Įtempiamos lubos
  • igarsinimo paslaugos
# > Jūsų nuoroda! < #

Draugai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

‹ › ×
    Copyright © 2000 - 2020 Man.Lt - Laisvalaikio naujienos, powered by WP
    Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką Sutinku Reject Plačiau
    Privatumas ir Slapukai

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled

    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

    Non-necessary

    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

    SAVE & ACCEPT