Italija garsėja ne tik autentiškomis picomis ar makaronais, bet ir sūrių gausa – italai jų turi net apie 600 rūšių: nuo tradicinės mocarelos, parmezano iki pecorino ar gorgonzolos. Skirtingi sūriai – skirtingiems patiekalams ruošti, todėl norint tobulo patiekalo, reikėtų pasidomėti kada kokį sūrį rinktis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors lietuviai labiausiai vis dar mėgsta tradicinius fermentinius sūrius, tinklo pirkėjai patiekalus gardinta ir įmantresniais itališkais sūriais. Italijos pasididžiavimas – mocarela ir burata „Lietuviai savo virtuvėse pritaiko vis daugiau skirtingose šalyse pamėgtų ingredientų. Ir nors tradicinis fermentinis sūris vis dar išlieka populiariausias, pirkėjų krepšeliuose vis dažniau pastebime ir itališkus sūrius: mocarelą, buratą ar parmezaną. O mėgstantiems sūriu…
Čiuros – saldžiausi ispaniški pyragėliai: pagaminsite per pusvalandį
Saulėtasis kraštas – Ispanija – gali pasigirti ne tik fantastiškais smėlėtais paplūdimiais ar Flamenko tradicijos, bet ir gausybe gardžiausių saldumynų. Tiesa, vienas jų yra net kelis kartus populiaresnis už visus artimiausius savo priešininkus. Aliejuje kepami pyragėliai Churros – tai kone geidžiamiausias pasaulio desertas, kurį išbandyti savo pirkėjus kviečia ir „Lidl“ prekybos tinklas. Daugelį metų garsiausių Ispanijos desertų viršūnėje puikavosi visiems puikiai pažįstamas karamelinis pudingas – flan. Paskui šį gardėsį rikiavosi ryžių pudingas su cinamonu, vanile ir razinomis Arroz con leche, sūrio pyragas Pastel de queso, į crème brûlée panašus crema catalana bei migdolų pyragas Tarta de Santiago. Kiekvienas iš išvardintų desertų yra be galo ypatingas ir gardus, tačiau prieš kelerius…
Vaikų pavasario aprangos tendencijos: dominuoja ryškios spalvos ir patogumas
Nesumeluosime sakydami, kad pavasaris yra puikus metas stilingiems drabužių deriniams demonstruoti. Nors didžiausi pavasario stileivos yra suaugusieji, tačiau atrodyti madingai ne ką mažiau nori ir vaikai. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kurie padės visiems tėveliams be jokio vargo suderinti karščiausias vaikų stiliaus tendencijas ir patogumą. Kokybiški vaikų drabužiai yra madingi visuomet nepriklausomai nuo metų laiko. Todėl ieškodami patikimų ir ne vieno sezono stiliaus tendencijas atitinkančių rūbų, pirmiausia atkreipkite dėmesį į konkrečių drabužių audinį ir pasiuvimą: audinys turi būti tvirtas, tačiau švelnus ir natūralus, o visos rūbo siūlės turi būti nepriekaištingos ir stiprios. Taip pat nepamirškite, kad svarbiausiu faktoriumi vaikų aprangoje turi būti drabužio patogumas. Vaikai itin daug juda, žaidžia aktyvius…
Gėda sveikatą suėda: gydytojai ragina atsiimti nemokamą žarnyno vėžio testą
Be jokių išskirtinių simptomų, tyliai žmogaus organizme tūnantis storosios žarnos vėžys, Nacionalinio vėžio instituto (NVI) duomenimis, kasmet nusineša netoli tūkstančio lietuvių gyvybių – daugiau vyrų, nei moterų. Anot gydytojų chirurgų, šie gąsdinantys skaičiai būtų gerokai mažesni, jei didesnės rizikos grupių atstovai laiku atliktų prevencinius testus. Storosios žarnos, arba kolorektalinis, vėžys, yra viena iš trijų dažniausių mirties nuo onkologinių ligų priežasčių. Tai – lemtinga galinti tapti liga, žarnyne dažnai tyliai besivystanti iki tol, kol vėlyvoje ligos stadijoje paciento dėmesį atkreipia simptomai. Tam, kad vėžys būtų aptiktas kuo anksčiau, dar kitiems organams ar gyvybei grėsmės nekeliančioje stadijoje, būtina atlikti profilaktinius tyrimus: kolonoskopiją arba vienkartinius testus dėl kraujo išmatose pėdsakų. Pastarieji šį…
Actas – pagalbininkas ne tik virtuvėje, bet ir buityje: ką apie jį svarbu žinoti?
Pastaruoju metu kilo nauja susidomėjimo actu banga. Actas – vienas iš dažniausiai virtuvėje naudojamų prieskonių, suteikiantis maistui ypatingą skonį ir aromatą, nuo senų laikų naudojamas virtuvėje bei maisto pramonėje kaip puiki konservuojanti medžiaga, neleidžianti daugintis mikroorganizmams. Acto kilmė yra vienas iš tų laimingų atsitiktinumų, kurie nebuvo užfiksuoti jokiame istoriniame dokumente. Labiausiai tikėtina, kad jis atsirado maždaug prieš dešimt tūkstančių metų, tuo pat metu, kaip ir vynas. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, mažai kalorijų turintis actas gali būti naudojamas tiek skonio gerinimui, tiek patiekalų marinavimui ar net buityje – kaip valiklis. Pravers ne tik virtuvėje, bet ir buityje „Acto sezonas – vasara, kai daržuose…
Gydytoja atsakė į mamoms aktualius klausimus apie alergijas: kaip atskirti nuo infekcijos?
Pro langus kartu su oro srovėmis į vidų patenkančios, maisto gaminimo ar namų švarinimo metu po erdves pasklindančios įvairios dulkės ir bakterijos nuolat teršia namų orą. Alergologės ir klinikinės imunologės Neringos Stirbienės nuomone, nešvarus oras namuose – tarsi nematomas priešas tiems, kurie kenčia nuo alergijų, tad būtina atkreipti dėmesį į būdus jų išvengti. Alergijos slypi kasdienėje aplinkoje „d.one“ inovatyvių sprendimų erdvėje susibūrusios Inga Žuolytė, Anžela Adamovič ir kitos žinomos mamos susipažino su naujos kartos technologijomis, padedančiomis išlaikyti aukšto lygio oro švarą namuose, pašalinti įprastu valymu nepanaikinamas bakterijas ir kovoti su vaikus kamuojančiomis alergijomis. Išmanių technologijų pristatyme apie suaugusiems ir mažiesiems galinčias kilti alergijas kalbėjo Medicinos diagnostikos ir gydymo centro alergologė…
Efektyvesnė buitis: 5 paprasti patarimai, kaip prižiūrėti indaplovę
Indų plovimas – neatsiejama kasdienybės dalis, o daugelis savo buities neįsivaizduoja ir be indaplovės, kuri taupo laiką, vandenį, saugo rankų odą. Visgi, tam, kad indaplovę galėtumėte naudoti ilgai ir be vargo, reikėtų tinkamai ją prižiūrėti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausios priemonės indaplovėms patenka į populiariausių švaros prekių sąrašą. Ne tik patogu, bet ir tvaru „Pavasaris – tvarkymosi metas, o tai rodo įvairiausių švaros prekių pardavimų duomenys. Populiariausios švaros prekės yra skalbimo priemonės, tokios kaip milteliai, skysčiai, kapsulės. Antroje vietoje rikiuojasi tualetų valikliai, gaivikliai, pakabinami muiliukai, treti pagal populiarumą – indų plovikliai, toliau rikiuojasi indaplovių priežiūros bei automatinėms skalbimo mašinoms skirtos priemonės ir galiausiai skalbinių minkštikliai“,…
Vynuogių nauda sveikatai: kiek ir kokias vartoti?
Vienomis saldžiausių laikomos vynuogių sultys drąsiai galėtų pretenduoti į deserto kategoriją – jos dažnai naudojamos įvairiems kokteiliams bei saldumynams ruošti. Vis dėlto, vynuogės yra ne tik saldžios, bet ir pasižymi naudingais vitaminais bei mineralais. Kodėl verta vartoti vynuoges ir koks jų kiekis yra naudingas sveikatai, pataria gydytoja dietologė. Pasak Kauno „Kardiolitos klinikų“ Dietologijos ir nutukimo gydymo centro gydytojos dietologės Rasos Razgūnaitės, vynuogėse gausu įvairių vitaminų ir mineralų – daugiausiai vario ir vitamino K. „Varis yra būtinas mineralas energijos gamybai, o vitaminas K yra gyvybiškai svarbus geram kraujo krešėjimui ir sveikiems kaulams palaikyti. Vynuogėse taip pat yra daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiaminas, riboflavinas ir B6. Tiek tiaminas, tiek riboflavinas…
Atsižvelkite ir nesigailėsite: kurios salotos tinka su mėsa, o kurios su žuvimi?
Šviežių daržovių salotos su gaiviu padažu yra tobulas garnyras daugeliui kasdienių patiekalų, tačiau salotos neretai tampa ir ant kepsninės skrudintų mėsos valgių tobulumo paslaptimi. Subtilūs keptos mėsos ir traškių salotų deriniai nustebina kiekvieną išalkusį – „Lidl” atskleidžia, kokie salotų ingredientai dera su vištiena ar kiauliena, o kurie su žuvimi. Vasariškame prekybos tinklo „Lidl“ grilio istorijų asortimente gausu kokybiškų „Grill&Fun“ prekės ženklo marinuotų mėsos produktų – nuo vištienos šašlykų iki kiaulienos pjausnių, nuo pikantiškos žuvies iki gurmaniškų sūrių su žolelėmis. Be abejo, savitą grilio skonį čia atras kiekvienas, tačiau ant grotelių keptais ir kepsninės aromato pilnais patiekalais nesidžiaugsite iki galo, jeigu kartu neskanausite salotų. Daugelis šviežių vaisių ir daržovių bei kitų…
9 grilio paslaptys, kurias vertėjo žinoti anksčiau
Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus marinatus, prieskonius, pasirinkti tinkamą kepimo laiką, kaitrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pavasarį susidomėjimas ant grilio ruošti tinkamais ingredientais visuomet smarkiai išauga, be to, pirkėjams siūloma ir jau paruoštų kepti ant grotelių produktų. Kepsnine naudotis – paprasta „Valgyti ant žarijų ruoštą maistą mėgsta daugelis, tačiau gaminimas kepsninėje reikalauja papildomo pasiruošimo, todėl tam, kad sutapytumėte laiko, tačiau savo artimuosius nustebintumėte kokybiškais bei burnoje tirpstančiais grilio patiekalais, pristatėme naują grilio sezonui skirtą…