TV laidos

Iškepę antį „Beatos virtuvės“ kūrėjai ją sudorojo milžinišku greičiu

„Kai galvojau apie šią laidą, labai norėjau paruošti savo visų laikų mėgstamiausią patiekalą – keptą antį“, – prisipažįsta kulinarė, TV3 laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja Beata Nicholson. Jau rytoj, šeštadienį, 17.40 val. žiūrovų laukia ypatinga – paskutinė šiemet kulinarinė pamoka!

„Kepta antis ypač puiki paruošta taip, kaip ruošia kinai: su blyneliais ir „Hoisin“ padažu, agurkais ir laiškiniais svogūnais“, – tęsia laidos vedėja, atskleisdama, jog šios „Beatos virtuvės“ esmė – valgis, kuriam nereikia peilių ir šakučių – toks, dėl kurio nebūtina atsisėti prie stalo. „Juk kartais taip gera valgyti stovint, valgį doroti rankomis, o ne sėdint prie stalo su daugybe įrankių“, – sako šypsodamasi B. Nicholson.

Beatos pasiūlymas Naujųjų metų šventei ar draugų vakarėliui yra įkvėptas Rytų virtuvių – kinų ir korėjiečių. „Antį kepsiu paprastai, svarbiausia, kad ji gerai iškeptų ir būtų minkšta, su išbėgusiais riebaliukais. O kas neturi anties, gali išsikepti gabalą kiaulienos kumpio. Kumpio reikia su oda. Puikiai tiks ir kiaulės koja. Žinoma, tokį valgį teks ruošti ilgai – apie 4–5 valandas 160 °C kaitroje“, – aiškina Beata.

„Beatos virtuvės“ šeimininkė prisipažįsta: „Kol šią laidą nufilmavom, taip išalkom, jog nuo stalo visi skanėstai kaip mat išnyko!“

„Beatos virtuvė“ – šeštadieniais 17.40 val. tik per TV3!

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą