Jums reikės:
– saujelės baravykų ar kitų miško grybų;
– itališkos duonos čiabatos arba kitos baltos duonos;
– kelių skiltelių česnako;
– šaukšto svisto kepimui;
– ryšulėlio petražolių;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
1) grybų kepurėles nuplauname, kotelius nulupame ir viską supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis;
2) keptuvėje išlydome šaukštą sviesto ir suberiame smulkiai sukapotą česnaką; šiek tiek pakepiname, kol pasklinda aromatas;
3) verčiame į keptuvę baravykų gabaliukus; maišydami šiek tiek pakepiname (apie 3–4 minutes), paskaniname druska ir pipirais;
4) sukapojame petražoles ir taip pat suberiame į keptuvę; išmaišome;
5) suraikome čiabatą ar kitą baltą duoną. Paskrudiname riekeles skrudintuvu arba orkaitėje;
6) ant paskrudusios duonelės dedame pakepintus baravykus su prieskoniais.
Skanaus!
„Beatos virtuvė“ – antradieniais 19.10 val. tik per TV3!
