„Kai turiu laiko, mėgstu gaminti. Dažniausiai ruošiu pusryčius – kepu kiaušinienę, omletą ar blynus“, – prisipažįsta „Lietuvos ryto“ gynėjas Deividas Dulkys, besirengiantis „BEKO Virtuvės dienų“ renginiams. Krepšininkas kartu su sužadėtine amerikiete McCall Maynor ir kitais komandos draugais mobilioje virtuvėje ruoš maistą, padedami patyrusių virtuvės šefų, ir visus norinčius vaišins pagamintais patiekalais.
Kartu su krepšininkais gaminti ir skanauti įvairiausių patiekalų jau šį ir kitą savaitgalį kviečiami vilniečiai. Vėliau mobilioji virtuvė aplankys Kauną bei Klaipėdą ir šiuose miestuose pradžiugins visus virtuvės mylėtojus bei krepšinio fanus.
„Šį penktadienį su Deividu ir McCall gaminsime kiaulienos kepsnelius su obuolių ir svogūnų padažu bei rozmarinais“, – pasakoja profesionali virėja Galina Bovševič, Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė ir daugelio virėjų kovų bei čempionatų dalyvė. Ji laikys „BEKO Virtuvės dienų“ vairą Vilniuje, kur jau šį penktadienį apsilankys D. Dulkys su sužadėtine McCall – mobilioji virtuvė pirmiausia įsikurs aštuntąjį gimtadienį švenčiančiame Žirmūnų „Topocentre“.
Kaune ir Klaipėdoje „BEKO Virtuvės dienose“ dirbs Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos kolegos virtuvės šefai Gintautas Zuikaitis, Tomas Pipiras ir Nerijus Išganaitis.
Pasak virtuvės meistrės, abu artimiausius savaitgalius Vilniuje ji nusiteikusi gaminti įvairius ir skirtingus patiekalus – iš mėsos, žuvies, kepti pyragus ir ruošti desertus. Taip pat dalinsis sukaupta daugelio metų patirtimi, įsiklausys į svečių krepšininkų bei jų draugių ir žmonų, taip pat visų virtuvės mylėtojų pageidavimus ir patarimus.
„Būsim kaip namie – turėsim pilną šaldytuvą produktų ir galėsim ruošti mėgstamus patiekalus ar išbandyti ką nors naujo – žaisim ir eksperimentuosim“, – entuziastingai kalba meistrė, kuriai stovėti prie puodų – ir darbas, ir malonumas.
Šeštadieniais kartu su virtuvės šefais prie viryklės sukiosis maistui neabejingi tinklaraštininkai – jie ruoš tikrą gurmanų vakarienę. Prie jų prisidėti galės visi norintys išmėginti savo gebėjimus ir žinias prie naujausios buitinės technikos, nes mobiliojoje virtuvėje jau įrengti išmaniausi buitiniai įrenginiai – indukcinė kaitlentė, orkaitė su karšto oro ir kitomis inovatyviomis funkcijomis, nanodanga padengtu stiklu, kuris itin lengvai valomas, ilgai šviežius produktus išlaikantis šaldytuvas- šaldiklis.
„Pabandysime gaminti vaisinius šerbeto ledus ir kepinius su kremu. Desertais pradžiuginsim vaikus“, – planuoja G. Bovševič. Būtent šeimoms ir vaikams „BEKO Virtuvės dienose“ ketinama skirti sekmadienius, kitomis dienomis bus gaminama su kviestiniais svečiais krepšininkais. Ateinantį šeštadienį Vilniaus „Akropolio“ „Elektromarkt“ parduotuvėje laukiamas „Lietuvos ryto“ gynėjas Steponas Babrauskas.
Pasak virtuvės šefės, sekmadieniais renginiuose susirinkusiems vaikams bus žaismingai papasakota apie esminius sveikos mitybos principus bendradarbiaujant su sveikos mitybos programa „Supervaikai“. Specialiai mažiesiems virtuvės šefė planuoja paruošti vištienos patiekalą ir būtinai ką nors saldaus – pyragą ar sausainių.
„Jei nori turėti energijos, reikia maitintis sveikai ir žiūrėti, ką valgai“, – įsitikinęs D. Dulkys. Pasak krepšininko, kad gerai jaustųsi ir būtų sveikas, jis mėgsta valgyti dažnai, bet po nedaug, nes sveika mityba jam svarbi.
„Mūsų namuose vis tik kasdien maistą ruošia McCall, man dažnai į virtuvę eiti nereikia. Kai grįžtu iš treniruotės – belieka tik pavalgyti, – pasakoja krepšininkas. – Labiausiai man patinka jos gaminamas patobulintas netikras zuikis ir lazanija su vištiena“.
„Ne tik gurmanai ir virtuvės meistrai ras tai, kas jiems galėtų patikti – skubantiems ar nelabai mėgstantiems ilgai stovėti prie puodų patarsim ir pasiūlysim, kaip paprastai ir greitai pasiruošti skanią vakarienę ar savaitgalio pietus“, – žada G. Bovševič.
Visų virtuvės šefų gaminamų patiekalų receptus norintieji galės pasiimti ir vėliau pasigaminti juos namie.
