Laisvalaikis,  TV laidos

Beatos Nicholson kukurūziniai keksiukai, pilni gėrybių „A La Cornbread“

Jums reikės:

1 aitriosios paprikos arba kelių šaukštų konservuotų jalapeno aitriųjų paprikų
180 g miltų
2 kiaušinių
150 g natūralaus jogurto
Didelės saujos mažų pomidoriukų
Saujelės žalių ir juodų alyvuogių
3 kupinų šaukštų, arba 100 g, kukurūzų kruopų
Ryšulėlio kalendros žolės
2 kiaušinių
60 ml saulėgražų arba rapsų aliejaus
2 šaukštų (40 g) rudojo cukraus
1 šaukstelio druskos
1 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimas:

1. Pasiruošiame keksiukų kepimo formą. Sudedame popierines keksiukų formeles.
2. Į dubenį suberiame miltus, kukurūzų kruopas, įberiame druskos, cukraus ir kupiną šaukštelį kepimo miltelių.
3. Kitame dubenyje sumaišome 2 kiaušinius, 150 ml natūralaus jogurto ir 60 ml aliejaus.
4. Iš aitriojo pipiro išimame sėklytes ir jį smulkiai sukapojame peiliu, susmulkiname kalendros žolę, alyvuoges. Visus susmulkintus prieskonius beriame į dubenį su kiaušinio, aliejaus ir jogurto plakiniu.
5. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir kruopomis ir gerai išmaišome šaukštu. Tešla turi būti tiršta.
6. Po šaukštą ar du tešlos atsargiai dedame į kiekvieną keksiuko formelę.
7. Pabaigoje kubeliais supjaustome mažus pomidoriukus ir po kelis jų gabalėlius pirštais įspaudžiame į kiekvieno keksiuko tešlą.
8. Keksiukus pašauname į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Skanaus!

NaudotosKnygos.lt

Parašykite komentarą