Išskirtinė vyno degustacija iš funkcinių RIEDEL vyno taurių, kurią ves Kornel Dura – Riedel pardavimų vadovas Rytų Europos rinkai.
LAIKAS: gruodžio 8 d., 19 val.
VIETA: viešbutis NOVOTEL, Gedimino pr. 16, Vilnius
Ilgą laiką vyno mėgėjai, degustuodami savo mylimą gėrimą, taurei labai daug dėmesio neskyrė. Tačiau XX a. antroje pusėje Klausas Riedelis (Claus Riedel) kartu su Italijos Someljė Asociacija nustebino visą vyno pasaulį, sukurdami skiritingų formų ir dydžių funkcines taures, specialiai pritaikytas konkrečios vynuogių rūšies vyno savybėms geriausiai atskleisti. Robert M. Parker, Jr. The Wine Advocate nuomone: „Tiek techniniu, tiek teikiamo malonumo požiūriu, geriausias taures gamina RIEDEL. Efektas, kurį taurės suteikia geram vynui – akivaizdus. Negaliu net tinkamai išreikšti, kokį skonio skirtumą lemia šios taures.“
Riedel kompanija, kurios veiklą palaiko jau vienuoliktoji karta, gamina taures remdamasi pagrindiniais vyno degustavimo principais – vertinama vyno spalva, aromatas, skonis. Spalvai ir vyno brandumui geriausiai įvertinti buvo pasirinktos skaidrios plono krištolo taurės. Aromatai taurėje išsidėsto trim sluoksniais pagal jų sunkumą: lengvi gėlių, vaisių aromatai – taurės viršuje, sunkesni žoliniai, daržoviniai ar prinokusių vaisių – viduryje, o sunkiausi ąžuolo, prieskonių, tabako, šokolado aromatai – taurės apčioje, virš paties vyno paviršiaus. Kiekvienos rūšies vynui būdingi skirtingo lygio aromatai, todėl ir taurės forma jiems kuriama skirtinga – siauresnė skirta lengvais aromatais pasižymintiems vynams, platesnė – turtingesnių aromatų vynui. Vyno skonis taip pat priklauso nuo to, kokia kryptimi ir srautu vynas teka į burną, kokias liežuvio zonas pasiekia pirmiausiai. Šie dalykai reguliuojami skirtingos krypties ir storio taurės krašteliu.
Tokią degustaciją, kai į Lietuvą kviečiamas pats gamintojo atstovas, „Gourmet krautuvėlė“ organizuoja tik kartą metuose. Todėl tai yra puiki proga vyno profesionalams, megėjams ar šiaip įdomių dalykų atradėjams sudalyvauti renginyje ir apie unikalų produktą išgirsti iš pirmų lūpų. Net ir patys didžiausi skpetikai, išbandę RIEDEL taures, ima jomis keisti tradicines.
Degustacijos metu bus ragaujami keturių rūšių prancūziški vynai – Sauvignon Blanc, brandintas Chardonnay, Pinot Noir (Burgundy) ir Cabernet Sauvignon, Merlot (Bordeaux). Bus naudojamas keturių skirtingų krištolinių taurių rinkinys, kurį po degustacijos dalyviai galės įsigyti už ypatingą kainą – 79 Lt. Įprasta taurių kaina – 240 Lt.
Bilietus jau dabar galite įsigyti „Gourmet krautuvėlėse“ Gedimino pr. 12 arba Saltoniškių g. 9 (PLC „Panorama“), Vilniuje.
Kontaktiniai asmenys:
Modestas Vitkauskas
+ 370 687 77997
Rūta Chadasevičiūtė
+ 370 614 44766