Kaiseki – labai įvairios japonų virtuvės elegantiška viršūnė, kai Jūsų kambaryje vieni po kitų bus pateikiami tobulai suderinti tarpusavyje ir su senoviniais indais, metų laiką atspindintys mažulyčiai patiekalai: keli žuvies žalios žuvies gabalėliai, viena krevetė, skaidraus žuvies sultinio puodelis, žolės stiebeliu perrišti degtuko dydžio grybukai. O aptarnavimą net nesmagu arba netikslu būtų vadinti aptarnavimu (koks formalus, tarybinis žodis – kaip „buitinio aptarnavimo kombinatas“) – kimono apsirengusi besilankstanti, dažniausiai klūpanti ir visąlaik atsiprašinėjanti bei dėkojanti už galimybę nusilenkus padėti dar vieną patiekalą viešbučio šeimininkė ir tarnaitės primena teatrą ar keistą, senovinės elegancijos kupiną šokį.
Daugiau ir plačiau: http://www.blog.kyumeikan.lt/?p=3727
