Lietuviško alaus daryklų susivienijimas „Aukštaitijos bravorai“ sėkmingai plečia gyvo aukštaitiško alaus eksporto geografiją. Liepos mėnesį alus pradėtas eksportuoti į Angliją. Iki šiol aukštaitiškas alus buvo eksportuojamas į Latviją, Estiją, Lenkiją ir Rusiją.
„Vasarą pradėjome alaus eksportą į Angliją nedidelėmis partijomis, kadangi mūsų alus reikalauja specialių laikymo sąlygų, o ir galiojimo terminas nėra ilgas, privalome prisitaikyti prie produkto.“ – teigia UAB „Butautų dvaro bravoras“ pardavimų vadovas Saulius Dilys.- Džiaugiamės turėdami patikimus distributorius kupiškėnus, kurie įkūrę įmonę „Organic Beer“ Ltd užsiimantys lietuviško alaus importu ir platinimu Jungtinėje Karalystėje“.
„Pagrindiniai gyvo aukštaitiško alaus pirkėjai yra Anglijoje gyvenantys lietuviai, todėl siekiame, kad tokio alaus būtų galima įsigyti visose lietuviškose parduotuvėse. Išskirtinės išvaizdos stikliniuose alaus buteliuose išpilstytas alus nepalieka abejingų ir visko mačiusių anglų, todėl artimiausiu metu numatome sparčią alaus eksporto plėtrą“ – patirtimi dalinasi „Organic Beer“ Ltd direktorius Danas Rupšplaukis.
Per liepos mėnesį į Angliją išvežta per 5000 litrų gyvo alaus, o rugpjūtį jau dvigubai daugiau. Populiariausios eksportuojamos alaus rūšys: Taruškų alaus daryklos gaminamas „Kanapinis“ ir „Butautų dvaro bravoro“ šviesus alus.
Apie Aukštaitijos bravorus
„Aukštaitijos bravorai“ vienija mažas Lietuviško alaus daryklas: „Butautų dvaro bravorą“, „Kupiškio bravorą“, „Kurklių bravorą“, „Taruškų bravorą“ ir „Miežiškių bravorą“.